Kolme korruse lood

neljapäev, aprill 06, 2006

Õnn- see on kollased kummikud!

Naeruturtsatuste lakkamatu jada algas juba kingapoes: vaatepilt, kus soliidselt tumehalli riietunud Metafüüsika kisub jalast oma promeneerimiskingad ja tõmbab asemele äsjaomandatud tibukarva kummikupaari, sellal kui samasugustes säärikutes Irvikkiisu ta ümber keksleb, ei jätnud tõsiseks ühtki müüjatari ega klienti.

Lapselikult elevil, tormasime me vastu lustile ja trallile Karlova tagahoovides- ükski mülgas polnud liialt tülgastav, ükski loik liialt sügav. Meelisklesime mudases mulksumises ja mõnulesime lompide lirtsumises. Pritsisime, pläterdasime, pildusime laiali viimaseid tuhakarva lumeräbalaid. Sukeldusime porikarva naudinguisse.

Iga pilk teineteise jalgele vallandas uued naerurõkatused, iga lirtsatus uued õnnelikud kihinad. Kummikukollasus sulas ühte kevadpäiksega ja kollase kukeharjaga taksod olid me äsjaleitud hingesugulased. Kummiku roomikjäljed kirikutrepil dekodeerisid igavese õnne valemi ning need kaks rahulolevalt itsitavat kollakummiklast seal kaminapoe aknapeegeldusel suunasid me teed helgele homsele.

Metafüüsika katusekambrikeses said neli kollast kummikut kenasti ritta laotud. Robustsus ja kelmikus, laudaromantika ja provintsielegants. Yin ja Yang. Pille Pau.

4 Comments:

  • oehh ohkab kairit ja mõtleb igatsevalt oma kummikumõtteid.
    hirmsalt tahaks ka nohh.
    juba mitu aastat on plaanis.
    aga ikka pole.
    nüüd tärkas minus kadedus.
    kas oranzhe ka müüakse? :P

    K

    By Anonymous Anonüümne, at aprill 06, 2006 4:12 PM  

  • Oranže pole märganud. Küll aga punaselillelisi, kolla-punase-rohelisetriibulisi, lillasid pannalde ja kitšihõnguliste lilledega, pantrimustrilisi janiiedasi, janiiedasi. Tead küll, kolme aasta eest Euroopas alanud kummikubuum on lõpuks siia jõudnud.

    Aga neid õigeid, talumehelikult rohmakaid, igal sammul loksuvaid, kalosse enda kõrvale igatsevaid on üliraske leida. Seetõttu rõõmustangi enda omade üle topelt- nad on ühtaegu nii "the real thing", kui ka oma värvierksuses seda tõelisust küsimärgistavad paroodiad.

    By Blogger irvikkiisu, at aprill 06, 2006 7:43 PM  

  • Ühtlasi küsimus Tuumakeemiale: Sa ikka tunglesid hommikul kell 9 kingapoe ees ja haarasid ka endale kollase kummikupaari? Kaks ei saa jääda kolmandata ;)

    By Blogger irvikkiisu, at aprill 06, 2006 7:45 PM  

  • Noh, mina sain sellised rohmakad ja jalas loksuvad (vildist voodriga) ostet ehitusmaterjalide poest. Ja värvivalikust oli saadaval s***a ja sapi värv. Seega 10-nesse!

    By Anonymous Anonüümne, at aprill 07, 2006 9:23 AM  

Postita kommentaar

<< Home